torsdag 25. oktober 2012

Plakat

 
Her er min plakat. Jeg valgte å lage en plakat om læreplanverket Zeppelin i norsk. Jeg har selv tatt bilder av bøkene med min Iphone og redigert de i Photofilter. Redigeringen gikk fint, men det var en ting jeg ikke til og det var å fjerne solskinn (f.eks. på lærerveiledning 1.trinn). Noen som har tips til hvordan jeg kan gjøre det?

Selve plakatlagingen gikk også bra, men jeg hadde store problemer med å få levert den på Fronter. Etter en halvtimes prøving måtte jeg få ei venninne til å logge seg inn på min Fronter på sin mac for å levere den. Lurte først på om fila var for stor, men fant ut at det var andre som hadde levert over dobbelt så stor fil som meg. Når jeg selv skulle gå inn på Fronter for å se, kom det kun opp en grå skjerm når jeg trykte på den leverte fila. Jeg er derfor veldig spent på om Thomas/Marit får den opp. For å være sikker bestemte jeg meg for å sende den på mail i tillegg, men da fikk jeg feilmelding fra "the Spam & Virus Firewall" på UiN (Hibo) om at fila var for stor. Litt bekymret for at jeg skal få samme leveringsproblem når jeg skal levere min bildefortelling. Jeg prøvde både den vanlige last opp fil og java-opplastingsfunksjonen uten lykke. Enten sto det at det var noe feil med internett koblingen eller så "hoppa" den ut av sida. Hvorfor blir det sånn? Er det min pc det er noe feil med? Har ikke noe problemer med å levere vanlige dokumenter. Tips anyone??

4 kommentarer:

 1. Angående opplastingsproblemer; Hadde du ferdigstilt plakaten og lagret den som pdf før du lasten den opp?

  SvarSlett
 2. Lys og lyssetting er vanskelig, men utfordrende og spennende. Godt utelys fra vinduer gir best innnebilder (av bøker, personer eller interiør). Sola (og lamper) kan gi gjenskinn. Det er krevende å fjerne/retusjere med et bildebehandlingsprogram. Det enkleste er å passe på/stille seg slik at gjenskinn unngås når du tar bildet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gikk litt fort når jeg tok bildene, i tillegg til at det faktisk var veldig mye sol den dagen :) Jeg redigerte etter beste evne, og selv om det ikke ble helt slik jeg ønsket meg, føler jeg at det ble et brukbart resultat :)

   Slett