mandag 22. oktober 2012

Stopp Volden Cup

I helgen ble "Stopp Volden Cup" arrangert for niende gang i Nordlandshallen. Stopp Volden Cup er en fotballturnering for gutter og jenter i alderen 11-17 år. Turneringen har hvert år et spesielt tema, og i år var temaet digital mobbing gjennom kampanjen "Tenk dæ om". Målet er å forebygge digital mobbing og bidra til en større bevissthet rundt bruk av nett, mobil, språk, spredning av bilder og mobbing på nett (Ikgrand.no). Jeg synes det er flott å bruke idretten til å sette fokus på andre viktige ting, som f.eks. mobbing! Idrett er et bra samlingspunkt uansett kjønn, alder og nasjonalitet. Mange ser også på idretten som et fristed, der de kan glemme alt annet og bare ha det artig. Bruk idretten til å kjempe for viktige saker!

6 kommentarer:

 1. Kjempefint at det blir satt fokus på så viktige temaer!

  SvarSlett
 2. Holdningsarbeid er skolens viktigste anliggende. Vi vil ha toleranse og inkludering, ikke mobbing i ulike utgaver. Veldig bra at idretten står opp for "det gode" i mange opplegg og kampanjer.

  SvarSlett
 3. Er helt enig med deg. Idrett har stor makt i forhold bekjempelse av mobbig. Du er så dyktig som engasjerer deg så mye i barneidretten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Siri, jeg syns det er kjempe artig :-)

   Slett
  2. Veldig enig med deg, Stine! Har selv deltatt på Stopp Volden alle de årene jeg var gammel nok til det, og det ene året ble mitt lag trukket ut til å være Stopp Volden-laget. Vi viste gode holdninger og viste fair play, og fikk derfor være med å presentere Stopp Voldens sak på turneringen året etter. Utrolig bra konsept. Stopp Volden er en fantastisk turnering som er enn bare fotball! :-)

   Slett
 4. Så godt å høre at flere støtter "utnytting" av idretten for å bekjempe mobbing! Det er også viktig at ungene lærer om at fotball (idrett) handler om mer enn det å vinne en kamp eller en turnering, det handler om fellesskap og det handler om at alle skal kunne delta - uansett!

  SvarSlett