lørdag 1. desember 2012

Eksamen og arbeidskrav ETTER eksamen

På onsdag var den o`store eksamensdagen. Skoleeksamen. 6 timer. Det var en spent atmosfære som slo i mot meg da jeg satte mine bein i eksamenlokalet. Mange spente og nervøse studenter og en gjeng herlige og ivrige pensjonister som fartet rundt. No way back - it's now or never. Jeg begynte med å lage meg en disposisjon over alle oppgavene, slik at jeg ikke skulle glemme noe underveis i skrivinga. Likevel er det ikke så lett å huske alt på en slik dag, og det er lett å blande ting med hverandre. Det siste tror jeg at jeg kanskje gjorde.. Håper bare ikke jeg blir trukket for mye for det. Det er det uansett ingenting å gjøre noe med nå. Eksamen er levert, og det er jo tross alt helg. Helg har jeg forresten i løpet av dette året lært at kan defineres på mange måter. Helg er ikke nødvendigvis synonymt med fri. Denne helgen (og ganske mange andre helger) defineres for meg som dager der jeg er så priviligert at jeg får gjøre skolearbeid. Stort sett går det greit. Men jeg merker nå at det er tungt. Arbeidskrav ETTER eksamen er umotiverende. Elevtekstanalyse, forprøvemappe, aktiv deltakelse, blogging, you name it... Jeg trodde eksamen var det siste man skulle foreta seg før jul, men neida. Tydeligvis ikke. I tillegg til dette har vi jo også en bachelor liggende på lur. Men selv om det ikke skal stå på mengden av arbeidsoppgaver om dagen, så skal en jaggu ikke ikke se bort fra at det plutselig blir jul i år også :-)

3 kommentarer:

  1. Amen! Ser frem til 11. desember, for da MÅ alt vær gjort... Men, som du sir, så e d bachelor i tillegg.. O`jul med din glede :)

    SvarSlett
  2. Godt å høre at det er flere som ser frem til 11. desember :)På en måte syns jeg sommerferien er den beste ferien, fordi da er vi lissom ferdig med alt. I de andre feriene føler jeg at jeg ofte får litt dårlig samvittighet for alle skoleoppgavene jeg ikke jobber med.. Men jeg syns vi har jobbet veldig godt i år, så vi fortjener virkelig ferie nå! :)

    SvarSlett
  3. Er sååå enig! Arbeidskrav etter eksamen er lite motiverende :-(

    SvarSlett