lørdag 22. september 2012

Excel

På forrige samling lærte jeg noe utrolig artig og interessant om Excel! Excel for meg har fram til nå stort sett vært matematikk og laging av ulike diagrammer. Det er ikke et program jeg vanligvis bruker. Men, som sagt, på forrige samling gikk det et Excel-lys opp for meg! Vi lærte blant annet hvordan man kan bruke programmet til å lage gloseprøver, og vi fikk også se et artig spill laget av noen førskolelærere. Jeg håper virkelig vi kan ha mer om dette på neste samling, for slike ting vil jeg gjerne ta med meg ut i skolen. Jeg digger det når vi lærer om nye måter å gjennomføre ulike typer undervisning på, som for eksempel gloseprøve. Alle lærer på ulike måter, derfor er det så viktig at vi vektlegger variert undervisning.

4 kommentarer:

 1. Du er ikke den eneste som responderer overraskende positivt på mitt "sidesprang" med Excel. Blant eksemplene på bruk av IKT i fagene, viste jeg ikke bare de opplagt spennende, men også Word og Excel fordi disse programmene ofte blir oversett og undervurdert som "pedagogisk" programvare. Kjempeartig for meg at dere forsto (noe av) potensialet i Excel. Dine "begrunnelser" er god pedagogikk.

  SvarSlett
 2. Hei. Jeg husker at jeg lærte dette i valgfaget jeg hadde på videregående for mange år siden, men nå husker jeg ikke hvordan vi gjorde det. Hadde det vært mulig å få et lynkurs?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er litt usikker, men tror det er slik at du skal bruke denne formelen: =HVIS(C18="boy";"riktig";"galt")
   Du skriver ordene du vil at elevene skal oversette nedover i en kolonne, f.eks. B. Elevene skriver sitt svar i f.eks. C. C18 i formelen er der eleven har svart. Så hvis eleven har skrevet boy, får han riktig. Har han derimot skrivd girl, får han galt. Du må legge inn hva responsen skal være (f.eks. riktig og galt). Du må også forandre hva som er riktig svar i formelen for hver rad/celle (f.eks. C17="girl"). Hele formelen må være med. Jeg syns det var vanskelig å bare forklare over bloggen, så derfor ble det litt rotete. Håper likevel det er mulighet for at du forstår hva du skal gjøre, hvis ikke får du spørre igjen :)

   Slett